Британській фермер поділився досвідом про те, де ліпше зберігати яйця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Яйця - доволі буденний для багатьох людей продукт в харчовому раціоні: їх легко та швидко готувати. Також про їхню користь та багатий вміст на білки часто згадують дієтологи

Однак не всі знають, як правильно зберігати продукт, щоб він передчасно не зіпсувався. Постає дискусія: де зберігати яйця - в холодильнику, або в комірчині чи шафі? Особистим досвідом поділився фермер з Британії, який займається розведенням курей та знає, що таке "мати справу з яйцями", пише The Mirror.

Зазначається, що часто в питанні, як правильно зберігати яйця, людей турбують кілька деталей. Одні кажуть, що тримати яйці в кімнатній температурі не можна, адже так вони швидше псуються, інші - акцентують що це не так, і що яйця потім виходять смачнішими при приготуванні. Водночас видання вказує, що майже кожна третя людина у світі не має розуміння щодо того, як слід зберігти яйця.  

Відео дня

За словами британського фермера, свіжі яйця зберігаються на звичайній полиці у шафі приблизно протягом чотирьох тижнів. Тоді як тримання у холодильнику надає їм шість тижнів гарантованого "життя".

Водночас він акцентував, що тримати яйця в холодильнику також слід правильно. Замість того, щоб класти їх на крихкі бокові полички збоку на дверях, слід обрати метод відомого кондитера Анни Вільямс. Фермер згадав її лайфхак: зазвичай Вільямс зберігає яйця саме на середній полиці холодильника й розташовує їх ближче до задньої частини картонної коробки (коробки, в якій частіше за все ми купляємо яйця, коли скуповуємося у магазині - УНІАН). 

"У цьому місці в холодильнику найкраще зберігати яйця. Гарна температура і наявність картонної коробки забезпечують ідеальний рівень захисту яйцям, плюс так буде легше звіритися з їхнім терміном придатності", - пояснює Анна.

Зі свого боку відомий кулінар та автор багатьох бестселерів Стюарт Фаррімонд також радить забути про зберігання яєць на дверцятах холодильника. У своїй книзі The Science of Cooking він пояснив, що так яйця постійно хитаються, коли ми відкриваємо холодильник. На думку Фаррімонда, це може зіпсувати білок всередині яйця, тож ліпше ставити їх саме на полицю у холодильнику.

На противагу цій думці згадується заява шеф-кухара Джеймса Мартіна. Він виступає проти охолодження яєць та каже, що їх "ніколи не треба класти в холодильник". За словами Мартіна, яйця мають пористу структуру, й здатні увібрати в себе всі "смаки з холодильника". 

Водночас Агентство харчових стандартів (FSA) офіційно рекомендує все ж зберігати яйця в прохолодному, сухому місці, в ідеалі, в холодильнику, і тримати їх окремо від інших продуктів.

Як зробити фаршировані яйця так, щоб вгадати зі смаком кожного

Раніше УНІАН поділився підбіркою рецептів про те, як смачно та у різноманітний спосіб нафарширувати яйця до столу. Ця апетитна закуска може акцентувати ваше застілля різними додатковими смаками: можна спробувати більш класичний варіант із тунцем, або ж використати гриби, сир або навіть печінку. Про вдалі комбінації та поєднання для фаршированих яєць читай тут.

Вас також можуть зацікавити новини: