Експертка пояснила, яку картоплю не можна їсти / фото pixabay.com

Якщо картопля позеленіла, то в ній утворився токсин під назвою соланін.

Невеликі зелені плями можна зрізати, а потім використовувати овоч, публікує відомості директорки з роботи з громадськістю та розширення Safe Plates в Університеті штату Північна Кароліна (США) Еллен Шумейкер видання Huffpost.

Експерт зазначила, що, якщо на картоплі з'явилися великі зелені плями, то коренеплід краще викинути.

Відео дня

За словами співрозмовниці, через соланін може виникнути головний біль, а також блювота та інші симптоми розладу травлення.

Дипломована дієтологиня Меггі Міхальчик наголосила, що не варто смажити та їсти позеленілу картоплю:

"Сонячне світло робить картоплю зеленою, оскільки вона виробляє хлорофіл, але справжня проблема - накопичення шкідливих токсинів".

Цікаві новини - що повідомлялося

Раніше УНІАН дізнався, чому не можна їсти картоплю з деякими продуктами. Зокрема, за словами дієтологів, цей овоч не варто споживати з м'ясом. Крім того, експерти не радять їсти смажений коренеплід зі смаженою чи солоною рибою.

Вас також можуть зацікавити новини: