Перець можливо доведеться виключити з раціону, якщо у вас псоріаз / фото ua.depositphotos.com

Перець - одна з тих рослин, які мають величезну кількість різновидів. У вас є чорний і білий перець, який отримують із перцю родини Piperaceae, а є перець, що належить до родини пасльонових, або Solanaceae, - болгарський перець, халапеньйо, хабанеро, кайєнський, кайєнський, банановий, чипотле, поблано, серрано і піменто.

Видання Health digest пише, що експерти рекомендують уникати перцю, який належить до категорії пасльонових фруктів і овочів, людям, які страждають від псоріазу.

Згідно з дослідженням 2017 року, опублікованим у журналі Dermatology and Therapy, вважається, що пасльонові посилюють симптоми захворювань, пов'язаних з імунітетом, таких як псоріаз. Хоча це захворювання проявляється різними симптомами, як-от періодичні висипання, свербіж, печіння, розтріскування шкіри, лущення і болючість. Псоріаз - це довгострокове захворювання, яке, як вважається, спричинене збоєм у роботі імунної системи, коли імунна система помилково атакує здорові клітини шкіри. Навіть псоріатичний артрит може загострюватися при вживанні пасльонових.

Відео дня

Пасльонові та псоріаз

Є кілька причин, через які перець може посилити симптоми псоріазу. Наприклад, пасльонові містять сполуку під назвою "соланін", яка, як вважається, спричиняє у деяких людей дискомфорт і запалення травного тракту. Це може стати проблемою для людей із захворюваннями імунної системи, такими як псоріаз. Капсаїцин, що також міститься в перці та інших пасльонових, може чинити запальну дію, що негативно позначається на деяких людях, які страждають на псоріаз, хоча, на думку деяких, місцеве застосування капсаїцину допомагає контролювати симптоми.

Можливо, саме тому не всі експерти згодні з тим, що уникати перцю необхідно всім, хто страждає на це захворювання. Крім перцю, до пасльонових належать такі популярні продукти, як помідори, баклажани і картопля.

Чорний і білий перець і загострення псоріазу

За словами мануального терапевта Кайла Лавлесса з Queen City Health Center у Метьюсі, багато пацієнтів, які роблять алергопроби, виявляють, що у них алергія на чорний і білий перець. За словами експерта, за харчової алергії у вас, по суті, виникає реакція антитіл на білок, що міститься в цих перцях.

"Саме це і призвело до псоріазу, тому ми хочемо заспокоїти імунну систему, не давати їй так багато стресу і не бити її продуктами, які ми їмо", - пояснює лікарка мануальної терапії.

Деякі експерти рекомендують дотримуватися елімінаційної дієти, яка допоможе зрозуміти, яких продуктів слід уникати, а які можна вживати при цьому захворюванні.

Раніше УНІАН писав, що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти болгарський перець щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: