харчова цінність і корисні властивості попкорну залежать від того, як він приготований / фото ua.depositphotos.com

Попкорн - це кукурудзяне зерно, яке при нагріванні роздувається або "лопається". Цільнозерновий попкорн має низьку калорійність і є хорошим джерелом клітковини. Однак не весь попкорн однаковий, пише health.com.

Зазначається, що у чистому вигляді попкорн може стати поживною закускою. Інші ж види попкорну можуть містити велику кількість натрію, насичених жирів і потенційно шкідливих консервантів.

Попкорн - користь для здоров'я

Попкорн відноситься до цільнозернових продуктів, які є важливою частиною поживної та збалансованої дієти. І ось якими корисними властивостями він володіє:

Відео дня
  • Хороше джерело клітковини. Основний тип клітковини в попкорні називається нерозчинною. Вона розщеплюється в процесі травлення, збільшує обсяг вмісту, що проходить через травний тракт, і допомагає прискорити його проходження через організм, що сприяє регулярному стільця. Дієта з високим вмістом клітковини може допомогти контролювати вагу, допомагаючи вам довше відчувати себе повноцінними. Також цільнозернові продукти з високим вмістом клітковини пов'язаний з меншим ризиком хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет 2 типу та деякі види раку.
  • Низький вміст калорій. Цільнозерновий попкорн може бути низькокалорійною їжею навіть у помірних і великих порціях. Вживання низькокалорійних закусок може допомогти зменшити загальну кількість щоденних калорій, що допоможе знизити вагу і контролювати її.
  • Містить антиоксиданти. Попкорн особливо багатий на антиоксидант, який називається феруловою кислотою. Попередні дослідження показали, що ферулова кислота допомагає підтримувати здоров'я травної системи і знижує ризик таких станів, як запальні захворювання кишечника (ВЗК), хвороба Альцгеймера і діабет.

Пам'ятайте, що харчова цінність і корисні властивості попкорну залежать від того, як готується закуска. Порція попкорну з маслом у кінотеатрі містить більше калорій, насичених жирів та натрію, ніж попкорн, приготований вдома з оливковою або рослинною олією.

Важливо також знати, що попкорн зазвичай вважається безпечним для вживання як харчовий продукт. Однак він може становити небезпеку для людей, які мають високий рівень холестерину, високий кров'яний тиск або інші форми серцево-судинних захворювань.

Також попкорн може містити шкідливі добавки або ж викликати розлад травлення.

Нагадаємо, раніше кардіологи назвали найкорисніший обід при високому кров'яному тиску.

Вас також можуть зацікавити новини: