Кардіолог порадила корисний для серця перекус / фото ua.depositphotos.com

Кардіолог розповіла про свою улюблену післяобідню закуску, яку вона рекомендує тим, хто хоче зміцнити серце.

Як пише Parade кардіолог Сандя К. Баларам регулярно їсть повітряний попкорн. "Ця закуска корисна для здоров'я серця, оскільки в ній багато клітковини і мало калорій", - пояснила вона. Хоча клітковину вважають поживною для кишківника, наукові дані показують, що клітковина важлива і для серця. Дієта з високим вмістом клітковини пов'язана з меншим ризиком серцево-судинних захворювань. Клітковина може допомогти знизити рівень "поганого" холестерину, що допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

Як зазначила Баларам, повітряний попкорн також має низьку калорійність. В одній чашці попкорну всього 31 калорія. Низькокалорійні закуски корисні для здоров'я серця, оскільки споживання надмірної кількості калорій може спричинити ожиріння, що є фактором ризику серцево-судинних захворювань.

Відео дня

Важливо відзначити, що не весь попкорн корисний, як повітряний. Деякі види попкорну, особливо попкорн, приготований у мікрохвильовій печі, містить велику кількість натрію та насичених жирів, які при надмірному вживанні шкідливі для здоров'я серця.

Крім того, замість того, щоб додавати в попкорн сіль, краще додайте корисні для серця спеції і трави, такі як куркума, часник, фенхель або кріп.

"Введення правильного вибору продуктів харчування в звичку призводить до зниження рівня серцево-судинних захворювань, які можуть виникнути в результаті високого кров'яного тиску, діабету 2 типу і ожиріння", - сказала кардіолог.

"Обов'язково зробіть здорові закуски легкодоступними і помістіть їх в передній частині холодильника", - порадила Баларам і додала, що таким чином вдасться уникнути нездорових перекусів.

Кардіолог зазначила, що крім попкорну корисним для серця перекусом можуть стати фрукти і овочі, йогурт, горіхова суміш, сир і яйця круто.

Що стосується того, яких закусок слід уникати або мінімізувати, якщо ви хочете надати пріоритет здоров'ю серця, доктор Баларам порадила уникати ультраоброблених продуктів. "До них відносяться... картопляні чіпси, кренделі, цукерки та шоколад. Інші продукти, які можуть бути шкідливими для вашого здоров'я, включають солодкі напої, фаст-фуд, такий як картопля фрі та оброблене м'ясо", - зазначила вона.

Інші новини про здоров'я серця

Щоб запобігти хворобам серця та їх ускладненням, особливу увагу необхідно приділяти здоровому харчуванню. Експерти рекомендують їсти більше свіжих фруктів, овочів і менше оброблених продуктів.

А за словами засновниці клініки профілактичної кардіології штату Міннесота Елізабет Клодас, секрет "здорового серця" полягає в збалансованому харчуванні. Вона привела в приклад свій раціон, акцентуючи, що він переважно складається з фруктів, овочів, злаків, яєць і риби, але повністю виключає м'ясо. 

Вас також можуть зацікавити новини: