Доктор зазначив, що диту все ж краще замінить правильним харчуванням і фізичними навантаженнями / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Не секрет, що дотримуватися дієти буває досить складно. Для деяких людей це дуже важко. І хоча існує безліч дієт, які закликають людей обмежувати споживання калорій і різко скорочувати розміри порцій, завжди краще дотримуватися здорового харчування і в міру можливості займатися спортом.

Але якщо без суворої дієти не обійтися, то краще обрати ту, яка точно підійде. Доктор Майкл Мослі є експертом в області харчування і відомий як автор популярної дієти 5:2. У нього є багато порад як приборкати тягу до їжі, коли потрібно відмовитися від шкідливої їжі.

За його словами, тягу до їжі, наприклад, може знизити вода, тому її кількість варто збільшити.

Відео дня

"У мене є правило семи на день, яке полягає в тому, що я намагаюся ходити в туалет сім разів на день, щоб здати сечу - якщо ви п'єте багато води, то це знижує тягу до алкоголю і допомагає відчувати себе краще. Це правило дозволяє не турбуватися про те, випиваєте ви один або два літри", - пояснив експерт.

Крім того, він закликав людей не надто турбуватися про підрахунок калорій.

"Якщо у вас немає суттєвих проблем зі здоров'ям або ви ще дитина, то я б рекомендував ігнорувати підрахунок калорій, а замість цього зосередитися на вживанні цільних продуктів. Однак якщо у вас, наприклад, діабет другого типу або гіпертонія, то простий перехід на більш здорове харчування мало що змінить", - зазначив Мослі.

Інші поради щодо дієти включають їжу за обіднім столом у колі друзів або членів сім'ї, оскільки це дозволить їсти повільніше і звертати увагу на те, що ви їсте. Він також рекомендує під час вечері наповнювати третину тарілки некрохмалистими овочами, особливо зеленню. Це можуть бути брокколі, шпинат, салат-латук, спаржа, селера, капуста або зелений горошок.

Раніше УНІАН писав, що фітнес-тренер Владислав Твердохліб розповів, як правильно ходити, щоб схуднути. Існує версія, що для здоров'я і схуднення потрібно нашагат 10 тисяч кроків в день, але насправді все індивідуально.

Вас також можуть зацікавити новини: