
Картопляне пюре – улюблена страва багатьох, однак його легко зіпсувати, переваривши, недостатньо розім’явши або додавши не той інгредієнт. Як приготувати цю страву ідеально, розповіла авторка кулінарних книг Жанін Донофріо. Про це пише видання Express.
За її словами, додавання сметани до картопляного пюре може значно покращити текстуру та смак страви.
"Я не жартую, коли кажу, що це найкраще картопляне пюре, яке я куштувала. Воно надзвичайно насичене та неймовірно кремове, а сметана додає йому чудової терпкої нотки", - каже Донофріо.
Водночас вона уточнює, що "технічно цей інгредієнт необов’язковий", адже якщо ви його пропустите, страва все одно вдасться, але щоб вона вийшла кремовою і вологою, експертка таки рекомендує додати сметану.
За її словами, сметана також додає пюре пікантного смаку, який збалансовує насиченість, не роблячи картоплю занадто важкою, що іноді може призвести до її грудкуватості. Також, якщо ви додасте у пюре сметану, вам не доведеться класти у нього надмірну кількість вершкового масла чи молока.
Рецепт
• 1,35 кг картоплі (найкраще підійдуть сорти Russet або Yukon Golds)
• 115 г несолоного вершкового масла
• 240 мл незбираного молока
• 60 мл сметани
• Три зубки часнику (очищені)
• Сіль і перець
• Нарізана цибуля-шніт
Як приготувати
• Картоплю помийте, почистьте і поріжте приблизно однаковими великими шматками.
• Покладіть картоплю й часник у велику каструлю, залийте їх холодною водою. Посоліть та доведіть до кипіння.
• Зменште вогонь до мінімуму та варіть 15-20 хвилин. Щойно картопля стане м’якою - злийте воду.
• Розминайте картоплю й часник, додаючи масло та молоко. За потреби посоліть і поперчіть та продовжуйте розминати до однорідності.
• Коли картопля повністю розімнеться, дерев'яною ложкою додайте сметану.
• Посипте картопляне пюре цибулею-шнітом і полийте розтопленим маслом.
Раніше УНІАН розповідав, як готує смачне картопляне пюре кухар ресторану Fallow. Він картоплю для пюре запікає в оригінальний спосіб: насипає на деко багато крупної солі і кладе туди бульби зі шкіркою. Спечену картоплю пропускає крізь сито і додає до неї необхідну кількість масла й молока
Кухар пояснив, чому він готує картоплю у солі в духовці, а не варить традиційно у воді. За його словами, сіль діє як ізолятор, який допомагає картоплі рівномірно пропектися.