Рамзі назвав страви, які ніколи більше не спробує/ Колаж УНІАН, фото mcdonalds, Вікіпедія

Знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі, який за свою блискучу кар'єру зібрав вражаючі 17 зірок Мішлен і встиг скуштувати неймовірну кількість страв, навіть найнесподіваніших, розповів про свої найнеулюбленіші страви, яких уникає за всяку ціну.

Хаукартль

Це ісландська національна страва, яку готують із м'яса акули, ферментованого протягом чотирьох місяців або більше. Спробувавши цю страву одного разу, Рамзі відмовився давати їй другий шанс. Відомий своїм нестерпним ароматом аміаку, хаукарль безумовно не для всіх.

Індичка у фритюрі

Рамзі розповів, що одного разу його друг приготував йому індичку у фритюрі на День подяки в Лос-Анджелесі. "Це було до біса огидно", - сказав Рамзі. "Суха індичка? Ось чому ми їмо цю птицю тільки раз на рік". При цьому шеф-кухар пояснив, що він небайдужий до птиці, коли її запікають із трав'яною олією і подають із беконом.

Відео дня

Суп дня

"Запитайте, який учора був суп дня, перш ніж погоджуватися на сьогоднішню спеціальну пропозицію", - порадив Рамзі. "Можливо, це суп місяця".

Крім того, ресторани часто досить розпливчасто говорять про те, що насправді входить у ці страви. Деякі ресторани також схильні використовувати цю концепцію як спосіб використати інгредієнти, що залишилися з минулих кількох днів, які можна приготувати оптом і попередньо заморозити.

Несезонні продукти

"Я не хочу бачити спаржу в грудні або кенійську полуницю в березні", - заявляв Рамзі в інтерв'ю. Він додав, що, на його думку, кухарів слід штрафувати за те, що вони не використовують у своїх стравах

Сезонні продукти, як правило, свіжіші, оскільки їм не потрібно так далеко їхати від ферми до вашої тарілки. У них також є екологічні переваги, оскільки немає необхідності спалювати паливо для транспортування цих продуктів.

Комахи

Рамзі під час своєї подорожі до Перу скуштував варених жуків, однак одразу ж їх виплюнув. "Це як хрусткий тарган", - зауважив він.

Їжа в літаку

"Я знаю, де була їжа, куди вона відправляється і скільки часу минуло, перш ніж вона потрапила на борт", - раніше пояснював Рамзі. Замість цього він вважає за краще їсти перед польотом.

Суп з акулячих плавників

Ця страва є делікатесом у Китаї вже понад 1000 років, проте Рамзі безумовно не є її прихильником.

"Це справді дивно. Насправді, на смак він ніякий, майже як звичайна скляна локшина", - зазначив він, спробувавши суп на Тайвані. Оскільки деякі відвідувачі платили до 100 доларів за тарілку, Рамзі був дещо спантеличений тим, чому клієнти платять таку велику суму за страву.

Біг Мак

"Очистіть Біг Мак від усього, чим він наповнений, і ви отримаєте дві прісні основи: жир і корм", - сказав він. "Коли ви думаєте про те, як хвилююче готувати гамбургер з погляду кухаря - з фаршем, кетчупом, табаско та цибулею - і як це просто, то навіщо вам купувати цю нісенітницю?".

Ананас на піці

Під час епізоду свого ток-шоу "The Nightly Show" у 2017 році Рамзі перервав телефонну розмову, в якій він замовляв доставку піци, щоб відповісти глядачеві, який попросив ананас як начинку. "Ви не кладете чортів ананас у піцу", - сказав він.

Водночас у його мережі піцерій у Великій Британії Street Pizza клієнти можуть замовити піцу з моцарелою, вершками, копченою свинячою рулькою, розмариновим маслом і ананасом. Неясно, чи пробував сам Рамзі цю піцу на смак.

Цукерки з кукурудзи

Ці цукерки - які, по суті, є просто мішаниною з цукру, кукурудзяного сиропу, кондитерської глазурі та кількох інших інгредієнтів - є популярним частуванням у США на Геловін. Однак Рамзі радить пошукати в магазині більш їстівний варіант.

"Це не цукерки, це не кукурудза, це вушна сірка, що набула форми гнилого зуба", - раніше заявив Рамзі.

Раніше Гордон Рамзі поділився своїм секретом, як правильно нарізати авокадо.

Вас також можуть зацікавити новини: