Літо - це небезпечна пора року для собак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Під час прогулянок на собак чекає безліч ризиків та небезпечних ситуацій. Мартін Стівенс, кваліфікований ветеринар із 26-річним стажем, назвав найголовніші загрози.

Як повідомляє The Sun, влітку однією з найпоширеніших проблем є насіння трави, яке можу потрапити в лапи, очі, вуха і навіть легені.

Іншою небезпекою є синьо-зелені водорості в озерах, річках і ставках, а також птахи, які можуть атакувати, щоб захистити свої гнізда та пташенят. Неочевидною загрозою є продукти, рослини чи мертві тварини, які згнили. Вони можуть викликати у собаки, яка їх з'їла розлад шлунку.

Відео дня

Ветеринар радить завжди перевіряти своїх собак після того, як вигуляли їх. Також треба одразу звертатись до лікаря, якщо виникла якась проблема

"Насіння трави є звичним явищем на диких полях, узбіччях і луках по всій Великій Британії – і навіть може потрапити в легені собак. Жито, ячмінь і пшениця є найбільшими винуватцями, тому будьте особливо обережні, вигулюючи собаку навколо них. Спанієлі — з їхніми великими подушечками лап, звисаючими вухами та відносно широкими очними западинами — є одними з найбільш постраждалих, коли йдеться про насіння трав", - наголосив Стівенс.

Також загроза є й з боку сонця - тварини можуть отримати тепловий удар, опіки, обпалені гарячими тротуарами лапи й зневоднення. Від опіків найбільше страждають короткошерсті та білі собаки.

"Багато доглядати за собакою влітку — це здоровий глузд: якщо ви не можете зручно покласти руку на тротуар або штучну траву під час спеки, їм також буде занадто жарко", - додав ветеринар.

Інші новини про собак

Як раніше повідомляв УНІАН, дослідження угорських вчених виявило, що собаки по-різному реагують на мову чоловіків та жінок. 

Нещодавно на камеру потрапив найгірший охоронець в світі - собака грався зі злодієм. Швидко злодію ця гра набридла, тож він сів на велосипед, вартістю близько 1300 доларів, та поїхав геть. За весь час собака так жодного разу і не гавкнув.

Вас також можуть зацікавити новини: