Один з варіантів приготування лосося - піката / Фото Pixabay.com

Щоб привнести новизни у смак лосося, з нього можна приготувати пікату, точніше, її італійсько-американський варіант, пише Parade.

Авторка публікації Олівія Бріа поділилася власним досвідом приготування лосося. За її словами, раніше вона не терпіла смаку цієї риби саме тому, що готувала її завжди однавоко: з невеликою кількістю лимона та чебрецю, без вершкового масла і не підсмажуючи. 

Тепер же вона радить приготувати пікату з лосося – страву з італійсько-американським корінням. Бріа зазначила, що це рибний варіант "знаменитих пікати з телятини та курячої піккати". 

Відео дня

Зазначається, що головною перевагою страви є легка кремова глазур, у якій обсмажується лосось. З італійської мови "piccata" перекладається як "шпиговане", що, з точки зору їжі, означає "шматки м’яса в якомусь жирі". 

Класичний рецепт пікати з лосося складається з борошна, чорного меленого перцю, солі, оливкової олії, сухого білого вина, часнику, масла, лимона та каперсів. 

Авторка вказує, що є й інші версії пікати, в які додатково входить курячий бульйон або діжонська гірчиця. Однак, за її словами, до лосося надзвичайно добре підходять лимон і каперси.

Як зробити пікату з лосося 

Приправте філе лосося (з шкірою або без неї, залежно, як вам більше подобається) сіллю та перцем, обваляйте його в борошні. Перед цим бажано висушити філе паперовим рушником, щоб уникнути небажаної вологи. 

Розтопіть вершкове масло на сковороді або розігрійте оливкову олію і обсмажте філе до золотистої скоринки - по кілька хвилин з кожного боку. Перекладіть філе на окрему тарілку.

Для приготування соусу біле вино слід налити в сковороду, додати часник, курячий бульйон, лимон (цедру і сік), діжонську гірчицю (якщо використовується), масло, що залишилося, і каперси. Покладіть рибу в соус і поваріть ще хвилину-дві. Прикрасьте петрушкою або часточками лимона.

Як гарнір до пікати з лосося підійдуть паста, смажена брокколі  або білий рис.

Раніше УНІАН розповідав про 12 видів риби з високим вмістом білка. Додавання риби в раціон може стати чудовим способом забезпечити себе високоякісним білком, який необхідний для нарощування м'язів і низки важливих функцій організму. 

Білок також допомагає насититися, що може бути корисно, якщо ви прагнете споживати менше калорій. 

Серед видів риби з високим вмістом білка – тунець, лосось, біла риба, палтус, скумбрія.

Вас також можуть зацікавити новини: