
Вівсянка - ситна й легка у приготуванні страва. Вона підійде на сніданок, а іноді навіть на обід чи вечерю. Бакалавр з харчових досліджень Нью-Йоркського університету Лена Абрахам на шпальтах simplyrecipes.com розповіла про один прийом, який допоможе зробити цю кашу ще смачнішою.
За словами експертки, вона ніколи не пропускає цей крок, адже він суттєво покращує смак вівсяної каші і не потребує жодних додаткових інгредієнтів. Йдеться про попереднє підсмажування крупи. Абрахам стверджує, що це надає страві неймовірно насиченого горіхового смаку.
Вона пише, що потрібно взяти плющену вівсянку, висипати її на сковороду і нагрівати на середньо-сильному вогні. При цьому її слід часто помішувати - поки зерна місцями стануть золотистими, а в повітрі відчуватиметься горіховий аромат. При цьому жодного жиру, як-от вершкове масло чи олія, на сковороду можна не класти.
"Не відходьте від плити, щоб не вівсянка не пригоріла: пів склянки крупи потрібно смажити не більш як п’ять хвилин. Щойно зі сковороди почне долинати аромат - починайте готувати вівсянку як зазвичай", - пояснила Абрахам.
Вона стверджує, що підсмажувати вівсянку можна не лише для каші, а й для смузі, парфе та навіть коли ви додаєте її у випічку, наприклад у вівсяне печиво.
Експертка дала ще дві поради, які допоможуть зробити вівсяну кашу скачнішою. Перша - це присолювання.
"Додайте дрібку солі. Цілком ймовірно, що ви вже приправляєте вівсянку сіллю, але якщо ні, я дуже рекомендую це зробити. Сіль допомагає підкреслити смак підсмаженого зерна, а також збалансувати будь-які солодкі добавки", - пише вона.
Друга порада - додавання на сковороду шматочка вершкового масла при підсмажуванні. За її словами, це зробить вівсянку "ще більш насиченою та шовковистою з легким кремовим смаком".
Раніше УНІАН розповідав, чим корисна вівсянка і кому її варто їсти щодня. Дослідження показали, що ця крупа може мати незначний, але позитивний вплив на серце, якщо її вживати регулярно протягом щонайменше 8 тижнів. Йшлося про те, що овес завдяки бета-глюкану - типу розчинної клітковини, яка є у його складі, - допомагає знизити кров'яний тиск.