Яйця можна приготувати багатьма способами, навіть якщо вам потрібен варений продукт. Шеф-кухар Хестон Блюменталь поділився своєю експертною формулою, за якою можна приготувати ідеальне варене яйце.
"Для мене яйце якраз підходить, коли жовток теплий і рідкий, загорнуте в ковдру з яєчного білка, який щойно затвердів... Коли білок не схожий на слиз (це означає, що він не готовий) і не твердий, він шовкове і тане в роті", - цитує слова кулінара Express.
Оскільки кожна секунда має значення у приготуванні яєць, Блюменталь радить взагалі їх не варити у звичному розумінні. Його спосіб дозволяє змінити текстуру жовтків та білків досить повільно завдяки кращому контролю температури. Як це зробити:
- У невелику каструльку обережно опустіть яйця.
- Заповніть водою так, аби вона ледве покривала продукт і "ні міліметром більше".
- Поставте каструлю на максимальний вогонь, закрийте кришкою і доведіть воду до кипіння.
- Одразу після того, як рідина почне пузиритися, зніміть каструлю з вогню.
Залиште яйця готуватися у цій гарячій воді рівно шість хвилин. Це потрібно, що отримати ідеально приготовлений продукт. Як відомо, щоб зупинити процес і не дати яйцям продовжити готуватись за рахунок власної температури, їх потрібно покласти у воду з льодом.
Інші поради кухарів щодо яєць
Раніше УНІАН розповідав, що існує французька техніка, яка допоможе отримати кремову та однорідну текстуру. Ключ до отримання ідеальних яєць — зменшити вогонь і дати їм трохи більше часу.
Джеймі Олівер розкрив найпоширеніші помилки в приготуванні омлету.