Дослідження показали підвищений рівень депресії та тривоги у людей, які п'ють менше води / фото ua.depositphotos.com

Дієтологи назвали чотири напої, які можуть допомогти знизити відчуття тривоги, пише eatingwell.com.

"Ліки і терапія є основними засобами боротьби з тривогою. Однак дієта також може відігравати роль у підтримці вашого настрою. При цьому на рівень стресу впливає не тільки те, що у вас на тарілці. Загальна гідратація, а також те, що ви п'єте, можуть помітно вплинути на рівень вашої тривожності", - йдеться в публікації.

4 найкращі напої для зниження тривожності:

Відео дня

Ромашковий чай. Заспокійливий ефект цього чаю може також полегшити занепокоєння. Доктор На Чан заявив, що ромашковий чай корисний у разі тривоги завдяки своєму активному інгредієнту апігеніну (як було доведено, він чинить заспокійливу дію).

Зелений чай. Широко популярний напій, який має безліч переваг для здоров'я, таких як зменшення запалень, підвищення рівня цукру в крові та поліпшення травлення. Також зелений чай багатий на специфічну амінокислоту під назвою L-теанін, яка сприяє поліпшенню настрою та зниженню симптомів тривоги.

Натуральний фруктовий сік. Тривога і депресія пов'язані з більш низьким рівнем антиоксидантів в організмі. У зв'язку з цим, як було доведено, склянка 100% фруктового соку може підвищити настрій.

Вода. Підтримує кровообіг по всьому тілу і необхідний для доставки поживних речовин і джерел енергії в наш мозок, зазначила дієтологиня Лаура М. Алі. За її словами, дослідження показали підвищений рівень депресії та тривоги у людей, які п'ють менше води.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, який сік є найкориснішим для здоров'я людини.

Вас також можуть зацікавити новини: