В лісах Києва у зв’язку з початком пожежонебезпечного періоду запроваджено цілодобове чергування лісової охорони / фото Марина Григоренко

В лісах Києва у зв’язку з початком пожежонебезпечного періоду запроваджено цілодобове чергування лісової охорони.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на начальника Управління екології та природних ресурсів Андрія Мальованого.

Читайте такожУ лісах Харківщини розпочався "сезон тиші"

Відео дня

Зазначається, що організовано роботу оперативного штабу із ліквідації лісових пожеж.

У лісах створено та поновлено близько тисячі кілометрів мінералізованих смуг для перешкоджання поширення вогню. Підготовлено запас паливно-мастильних матеріалів.

«У цілодобовому чергуванні у вихідні, святкові дні та у період високої пожежної небезпеки задіяні відповідальні працівники КО «Київзеленбуд» та лісова охорона лісопаркових господарств. Комунальними підприємствами лісопаркових господарств, що входять до складу об’єднання, підготовлена протипожежна техніка та обладнання: 14 пожежних машин, 12 тракторів із плугами, 10 спостережних веж, 5 із яких обладнано системами відеоспостереження, 20 пунктів зосередженого пожежного інвентарю», – розповів Мальований.

За його інформацією, на території Святошинського лісопаркового господарства функціонує сучасна система виявлення та реагування на пожежі в лісових масивах «Азимут».

«Вчасно виявити та локалізувати пожежу – важливе завдання, за допомогою системи «Азимут», камери якої покривають 12,5 тисячі гектарів лісу та мають швидке сповіщення, дані оперативно надсилаються до оператора системи, який своєю чергою мобілізує всі засоби для її подолання», – повідомив Мальований.

Також з метою попередження пожеж на територію лісових насаджень перекриваються фізичними перешкодами непланові дороги та заїзди. Так, перекрито 106 в’їздів та встановлено 55 знаків «Рух заборонено».

За даними КМДА, поточного року на території лісопаркових господарств вже виявлено та ліквідовано 30 випадків загорянь.