Фото airgo2.com

16 галузевих асоціацій приєдналися до підписання запропонованого Професійною асоціацією екологів меморандуму, що привертає увагу до неприпустимості використання екологічної тематики для досягнення політичних або економічних цілей. Один з підписантів, Георгій Гелетуха, голова Біоенергетичної асоціації України, назвав нинішній стан речей "екологічним рекетом". Про це повідомляє "Обозреватель".

"Основний фактор маніпуляцій навколо екологічної тематики – те, що окремі люди хочуть заробити грошей. Це такий екологічний рекет: фактично, створити проблему інвестору, а потім показати йому людину, яка за певні гроші може цю проблему вирішити. Це такий спосіб заробітку на екологічній тематиці ", - зазначив Гелетуха.

Він розповів, що факти екологічного рекету зустрічаються все частіше. А екоактивісти працюють на замовлення.

Відео дня

"Коли зупиняють будівництво котелень, зупиняють будівництво електростанцій, біогазових проектів і фактично вимагають гроші. І це такий екологічний рекет під прапором екології, зупиняти фактично екологічні проекти, які виробляли б відновлювальну енергію, здешевлювали б енергію для населення, давали б робочі місця, залучали б інвестиції . І все це зупиняється заради кишені одного активіста, депутата, бізнесмена ", - заявив Гелетуха.