Ілюстрація REUTERS

Згідно з новими будівельними нормами, з 1 жовтня цього року обладнання роздільного сортування сміття під час проектування нових готелів або реконструкції старих є обов'язковим.

Читайте такожВ Україні посилять вимоги до пожежної безпеки готелів

Як написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідні зміни містяться в державних будівельних нормах "Готелі".

Відео дня

«У нових змінах в державні будівельні норми щодо проектування готелів введені обов'язкові вимоги щодо влаштування сучасних систем роздільного сортування сміття під час проектування нових або реконструкції існуючих будівель готелів. Норми вже опубліковані і почнуть діяти з 1 жовтня цього року», - написав він.

За його словами, ця корисна ініціатива сприятиме зменшенню шкідливого впливу на довкілля і вчитимуть культурі поводження з відходами.

«Ми повинні відходити від радянських практик збору сміття і назавжди залишати в минулому такі речі як сміттєпроводи», - зазначив заступник міністра.

За інформацією Парцхаладзе, відповідно до змін до державних будівельних норм (ДБН), в житлових і громадських приміщеннях готелів слід передбачати системи роздільного сортування сміття, системи очищення від сміття та пилезбір.

Вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше 0,15 мг на кв. м. При цьому раніше в готелях висотою 2 поверхи і вище обов'язково влаштовувалися сміттєпроводи.

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.