Ілюстрація / REUTERS

Виконавчий комітет Львівської міської ради визнав неприпустимою експлуатацію тварин в цирках та дельфінаріях.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення «Про гуманне ставлення до тварин», яким визнає їхню експлуатацію в цирках та дельфінаріях неприпустимою», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що у зв’язку з цим місто підготує відповідне звернення до президента та прем’єр-міністра щодо невідкладного внесення змін до законодавства України у сфері захисту тварин.

Читайте такожУ Житомирі активісти у суді добиваються закриття норкової ферми

Окрім того, рішенням передбачено створення Центру для реабілітації тварин, які постраждали від жорстокого поводження, на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

У прес-службі наголосили, що від використання тварин у циркових виставах повністю або частково відмовилися близько півсотні країн світу.

«Наприклад, загальнонаціональна заборона на експлуатацію тварин діє в Австрії, Угорщині, Великій Британії, Греції, Данії, Італії, Нідерландах, Хорватії, Чехії, Швеції, Фінляндії та Ізраїлі. Локальні заборони запроваджено в США, Австралії, Аргентині, Бразилії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Норвегії, Естонії», - додали у відомстві.

Також в міськраді нагадали, що раніше у Львові було прийнято рішення про заборону пересувних та інших мобільних цирків.