Забруднення повітря у Києві спостерігається постійно, оскільки це мегаполіс / УНІАН

У Києві в повітрі на сьогодні не виявлено серйозних забруднень, і дихати в місті безпечно.

Про це в коментарі УНІАН сказав директор Центральної геофізичної обсерваторії Олександр Косовець, спростувавши повідомлення про аномальний смог вранці в столиці.

"Жодного смогу немає. Був туман - для осені це звичайне метеорологічне явище", - сказав він.

Відео дня

Читайте також"Нічого аномального": Гончарук заявив, що уряд вивчає ситуацію із забрудненням повітря

Директор ЦГО зазначив, що боти в соцмережах, також як система Kyiv Smart City для моніторингу якості повітря, можуть надавати неправдиву інформацію, провокуючи паніку.

"Ми ведемо власний моніторинг, і забруднення повітря в Києві спостерігається постійно, оскільки це мегаполіс. Є моменти, коли забруднення посилюється або дуже посилюється, але сьогодні ситуація середня. Тому бити тривогу і говорити, що Київ задихається - абсолютно неправильно", - сказав Косовець.

За його словами, в річному розрізі, станом на 21 жовтня, ситуація з якістю повітря набагато краща, ніж влітку.

"Влітку, коли температура підвищується до 30 градусів, в повітря потрапляють опади і випаровування, наприклад, формальдегід. І хоча на сьогодні спостерігається таке явище, як бабине літо, не можна сказати, що воно негативно вплинуло на якість повітря", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук з посиланням на офіційні дані заявив, що в Києві в повітрі сьогодні, 21 жовтня, не спостерігається нічого аномального.

Раніше деякі інтернет-ресурси повідомили про погіршення ситуації із забрудненням повітря в столиці. Вранці 21 жовтня прес-служба Київської міської держадміністрації повідомила, що в Голосіївському районі столиці погіршився стан повітря через пожежі на торфовищах в Обухівському районі Київської області.