Джамала назвала головне розчарування останніх десяти років / фото УНІАН

Українська співачка кримськотатарського походження, переможниця "Євробачення-2016" Джамала назвала кліматичний колапс головним розчарування останніх десяти років.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Настоящему времени".

Читайте такожЖурнал Time оголосив екоактивістку Грету Тунберг людиною року (фото)

Відео дня

"Ми, люди, не знайшли рішення, як нагодувати кожну дев'яту людину, яка не просто не доїдає, а голодує. Те, що у нас кліматичний колапс, і ніхто не знає рішення, як це все-таки змінити. Ми споживаємо більше речей, ніж нам необхідно. Наприклад, я купую їжі рівно стільки, скільки я можу з'їсти. Іноді буває так, що відкриваєш холодильник, а там нічого немає. Тобто все з'їли остаточно. Купую, наприклад, дитині два йогурти, а не п'ять, щоб вони там зіпсувалися. Ви можете сказати, що кліматичні зміни не залежать від цього, але все одно, якщо все це взяти разом, все це між собою дуже пов'язано. І це розчарування, що ми так і не знайшли вирішення. А нове покоління буде бити нас за це по голові, що ми – такі дорослі, але не знайшли рішення. Так мені здається. Невипадково зараз Грета (шведська еко-активістка Грета Тунберг, – УНІАН) – головний герой. Цього року, наприклад. Тому що у нас є в цьому потреба", - зазначила Джамала.

На питання про те, чи бачила Джамала фотографію, де Грета їде в поїзді і їсть з пластикових контейнерів, співачка відповіла: "Бачила, але мені нецікаво, що там про неї говорять, головне, що вона підіймає тему, яка дійсно важлива".