Грета Тунберг / фото REUTERS

Скандалом обернулася повернення відомої еко-активістки Грети Тунберг з Кліматичного саміту у Мадриді.

Читайте такожМішель Обама підтримала Грету Тунберг після висловлювань Трампа

Як ідеться у сюжеті ТСН, на саму конференцію дівчина їхала на яхті, бо відмовилась від літаків з екологічних міркувань. А додому поверталася уже потягом. Місця у вагоні не вистачило, тому Греті довелося влаштуватися у тамбурі на підлозі.

Відео дня

"Подорожую по Німеччині в переповнених поїздах. Нарешті я їду додому!" - написала вона на своїй сторінці в Instagram, повертаючись з міжнародної конференції ООН з питань змін клімату (COP25) в Мадриді.

Німецька залізниця Deutsche Bahn (DB) відреагувала на повідомлення Тунберг про переповнені потяги, пише DW. Компанія подякувала Греті за підтримку в боротьбі зі зміною клімату та вибір швидкісного потягу.

"Було б добре, якби ти також повідомила про те, якою доброзичливою та компетентною була наша команда, яка обслуговувала тебе на твоєму місці в першому класі", - наголосила при цьому залізниця.

Після цього Тунберг пояснила, що подорожувала декількома різними потягами.

"Наш потяг з Базеля був скасований. Тому ми сиділи на підлозі в двох різних поїздах. Після Геттінгена у мене було місце. Звичайно, це не проблема, і я ніколи не стверджувала зворотного", - написала еко-активістка і додала, що переповнені потяги є добрим знаком, який вказує на те, що попит на поїздки залізницею є високим.

Зазначимо, Грета Тунберг принципово не подорожує літаками через високі показники шкідливих викидів, котрі виділяє цей вид транспорту. У серпні вона перетнула Атлантичний океан на яхті, щоб взяти участь в саміті ООН з питань клімату. Потім Грета Тунберг подорожувала Північною Америкою, беручи участь в протестах на захист клімату в різних штатах.

Згодом вона планувала вирушити до Чилі на міжнародну конференцію, однак її перенесли до Іспанії через масові антиурядові протести. Тому Греті довелося знову перетнути Атлантику на вітрильному судні.