Ілюстрація / REUTERS

Німецький суд наклав заборону на будівництво першого у Європі заводу компанії Tesla через позови еко-активістів, які не хочуть, аби компанія для цього вирубала ліс.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Bloomberg.

Перший у Європі завод компанії Tesla планували збудувати неподалік Берліна. Земельну ділянку для заводу видали у лісі. 14 лютого одразу декілька німецьких екологічних груп подали позови до суду з вимогою припинити підготовку земельної ділянки для будівництва заводу Tesla, однак ці позови суд відкинув.

Відео дня

Читайте такожTesla запустила сервіс оренди сонячних батарей

Однак вже 15 лютого Вищий адміністративний суд Берліна наклав тимчасову заборону на вирубку дерев доти, доки не розглянуть позовів екоактивістів, поданих попереднього дня.

Загальна площа ділянки, на якій планується збудувати завод Tesla, складає близько 90 гектарів. Для будівництва весь ліс на цій території мають спиляти.

Голова компанії Tesla Ілон Маск вже пообіцяв посадити по 3 дерева за кожне зрубане дерево, необхідне для початку робіт.

Напередодні акції Tesla зросли до 968 доларів — свого історичного рекорду.

Разом з тим, капіталізація Tesla перевищила капіталізацію більш традиційних виробників машин, наприклад Ford. Це відбулося попри той факт, що Ford щороку виробляє 5,4 мільйона автівок, а Tesla — лише 367,5 тисячі, передає CNN.

Раніше стало відомо, співзасновник Tesla Ілон Маск розбагатів на 2,3 мільярда доларів за 1 годину через різкий ріст акцій компанії.