Ілюстрація \ REUTERS

Суд у Берліні відхилив позов екологічних організацій, які виступали проти будівництва першого в Європі заводу американської компанії Tesla. В рамках будівництва планується вирубати 91 га лісу, що викликало невдоволення екологів.

Читайте такожБудівництво заводу Tesla в Європі заморозили через еко-активістів

З позовом до суду звернулися "Зелена ліга Бранденбургу" і "Асоціація з ландшафтного управління та охорони видів у Баварії". За даними Reuters, в Німеччині пройшли акції протесту, учасники яких говорили, що будівництво заводу Tesla становить загрозу для місцевої дикої природи і може призвести до забруднення водойм.

Відео дня

Однак Вищий адміністративний суд Берліна і Бранденбурга, куди був поданий позов, став на сторону американської компанії. Своє рішення суд пояснив тим, що Tesla зуміла обґрунтувати «юридичні вимоги для якнайшвидшого початку будівництва заводу». У суді додали, що винесене рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Про будівництво першого заводу Tesla в Європі глава компанії Ілон Маск оголосив у листопаді 2019 року. Tesla планує вкласти в завод в Берліні 4,4 млрд євро. На заводі будуть випускати акумулятори і електромобілі. Випуск авто буде досягати 150 тис. машин на рік. Компанія має намір найняти на завод 3 тис. співробітників і з часом збільшити штат до 7 тис. осіб.