Пожежі на Житомирщині та у Зоні відчуження почалися 4 квітня / facebook.com/dazv.gov.ua

Рятувальники локалізували три осередки займань у Чорнобильській зоні і Житомирській області.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав у Facebook.

Читайте такожПожежа у Чорнобильській зоні: чотири осередки вогнища гасять понад 1300 людей«По Чорнобильській зоні - з 4 невеликих проблемних вогнищ одна локалізована. В Житомирській - з 4 активних вогнищ вдалося локалізувати дві. Лісники і пожежники дуже добре відпрацювали ввечері і вночі», - повідомив він.

Відео дня

Також міністр спрогнозував, що гасіння пожеж найближчим часом може бути ускладнене поривами вітру. «Прогноз вітру на сьогодні для гасіння пожежі не дуже хороший – можливо, до 15-20 м/сек. Це сильний вітер, вогонь може поширюватися ривками, прориваючись на нові ділянки. Це ризик», - додав Аваков.

Як повідомляв УНІАН, пожежі на Житомирщині почалися 4 квітня. У відселених населених пунктах (с. Острови ,с. Личмани , с. Середня Рудня, с. Нижня Рудня та с. Верхня Рудня) вогнем знищено 39 будівель, врятовано 45 будівель. Також не допущено знищення будівель і споруд у 6 населених пунктах (смт Першотравневе, с. Виступовичі, с. Рудня, с. Дівошин, с. Слобода та с. Ясинець).

Станом на ранок 20 квітня залишалось 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовані, а на 4 - продовжувалися роботи щодо обмеження їх розповсюдження.

18 квітня голова Держлісагентства Андрій Заблоцький запевнив, що найближчими днями ситуація з лісовими пожежами в Житомирській області буде повністю контрольованою.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк не виключив, що ситуація з пожежами, які тривають у Київській та Житомирській областях, може бути результатом спланованої диверсії.

Пожежі в Чорнобильській зоні спалахнули 4 квітня, їх вдалося загасити 14 квітня. Однак 16 квітня пожежі відновились. Станом на ранок 20 квітня зусилля рятувальників були спрямовані на локалізацію 4 осередків тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем.