В ЄС представили план з підтримки біорізноманіття / фото Depositphotos

Єврокомісія в середу, 20 травня, представила план з підтримки біологічного різноманіття.

Він містить дві доповнюючі один одного стратегії, пише DW. Їх мета - поліпшити охорону землі та водного простору, відновити пошкоджені екосистеми, а також довести, що Євросоюз може бути лідером в тому, що стосується захисту біорізноманіття та стійкої роботи продовольчих ланцюжків.

Так, в рамках першої стратегії пропонується реалізувати до 2030 року такі заходи, як перетворення в охоронні зони не менше 30% усіх земельних і морських ресурсів в Європі. При цьому планується урізноманітнити ландшафт не менше 10% сільськогосподарських угідь.

Відео дня

Читайте такожУкраїна ризикує отримати серйозне погіршення проблем з екологією - ЗМІ

Всього на заходи зі збільшення біорізноманіття передбачається щорічно виділяти по 20 млрд євро з бюджету ЄС, а також національних бюджетів і приватних коштів.

Друга стратегія включає заходи з поліпшення якості харчових продуктів і стійкої роботи продовольчих ланцюжків.

Зокрема, планується довести до 25% частку сільськогосподарських земель, використовуваних відповідно до екологічних стандартів, а також до 2030 року посадити в Європі 3 мільярди дерев.

Нагадаємо, в грудні минулого року на зустрічі в Брюсселі лідери країн Євросоюзу домовилися досягти нульового балансу вуглецевих викидів в атмосферу до 2050 року.