REUTERS

Еко-активістка Грета Тунберг отримала премію за боротьбу зі зміною клімату та екологічною кризою і один мільйон євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Премію 17-річній активістці вручив приватний португальський Фонд Гюльбенкяна. Вона була обрана серед 136 номінантів з 43 країн.

Відео дня

"Це дуже багато значить для мене, і я сподіваюся, що це допоможе мені зробити більше добра у світі", - прокоментувала нагороду Грета Тунберг в Twitter.

Читайте такожГрета Тунберг виступила у Бристолі на багатотисячному кліматичному протесті (фото, відео)

Голова журі Хорхе Сампайо зазначив, що "форму, в якій Греті Тунберг вдалося мобілізувати молоде покоління, а також її рішучу боротьбу, щоб змінити статус-кво, який наполегливо чинить опір змінам, роблять її сьогодні однією з найвидатніших особистостей".

Тунберг сказала, що гроші будуть пожертвувані через Фонд Тунберга організаціям і проектам, які працюють по боротьбі зі зміною клімату та екологічною деградацією.

За словами Тунберг, частина призового фонду в розмірі 100 тисяч євро буде пожертвувана SOS Amazonia, кампанії Fridays For Future Brazil, спрямованій на боротьбу з коронавірусом в регіоні Амазонки.

Ще 100 тисяч євро підуть у фонд Stop Ecocide, який проводить кампанії, спрямовані на те, щоб навмисне руйнування природного середовища стало міжнародним злочином.

Як повідомляв УНІАН, радикальна шведська екоактивістка Грета Тунберг відмовилася від п'ятничних "кліматичних страйків" через коронавірус.