Пожежа на сміттєзвалищі в Києві: чиновники прийшли з перевіркою / mepr.gov.ua

Державна екологічна інспекція України проводить позапланову перевірку на несанкціонованому сміттєзвалищі в Дарницькому районі Києва, де сталася пожежа.

Про це повідомила прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Відео дня

«Дотримання законодавства про відходи, що стосується ліквідації стихійних сміттєзвалищ, організації збирання і вивезення побутових відходів – це виключно функція органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. У зв’язку з цим Держекоінспекція висунула вимогу до КМДА та Дарницької райдержадміністрації ліквідувати незаконне звалище. За результатами позапланової перевірки буде видано припис та нараховано відповідні збитки», - наголосив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко.

У повідомленні наголошується, що органи місцевого самоврядування мають працювати в режимі запобігання та заздалегідь виявляти місця, куди незаконно завозиться сміття, а також приймати відповідні рішення щодо їх усунення до виникнення надзвичайних ситуацій.

mepr.gov.ua

У міністерстві нагадали, що в Дарницькому районі Києва зранку 21 вересня відчувався сильний запах гару через пожежу, яка спалахнула на місцевому сміттєзвалищі біля заводу «Енергія». Жителі району скаржилися, що важко було дихати, а вікна у квартирах неможливо було відкрити.

mepr.gov.ua

Пожежа на сміттєзвалищі в Києві: що відомо

  • Повідомлення про пожежу на сміттєзвалищі на вулиці Колекторній у Дарницькому районі Києва надійшло 20 вересня о 12:45.
  • 21 вересня через цю пожежу в деяких районах Києва спостерігалося значне задимлення, оскільки в ході ліквідації пожежа частково перекинулася на торфовища.
  • 22 вересня о 16:12 пожежу було ліквідовано.
  • Також 22 вересня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якого територію стихійного сміттєзвалища, де була пожежа, взяли під охорону з метою унеможливити завезення твердих побутових відходів в подальшому.
  • Крім того, доручено за допомогою інженерної техніки утрамбувати насипану в ході ліквідації пожежі землю для унеможливлення потрапляння у глибину кисню та попередження в майбутньому повторних займань.