В Мюнхені в новорічну ніч рівень шкідливих речовин в повітрі перевищив в 27 разів рекомендовані ЄС / Фото УНІАН

Через феєрверки частки пилу, бруду і кіптяви стають мікрочастинками, а потім безперешкодно потрапляють в легені і можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, пише Російська служба ВВС.

Зокрема, заміри, які проводилися в Мюнхені в новорічну ніч, показали, що рівень шкідливих речовин в повітрі перевищив в 27 разів рекомендовані ЄС 50 мікрограм шкідливих часток на кубометр повітря.

Читайте такожСмог накрив 1,88 млн кв. км території Китаю

Відео дня

Загалом, по всій країні цього дня в повітря викидається близько чотирьох тисяч тонн шкідливих речовин, що можна прирівняти до 15% всіх автомобільних викидів за рік.

Організації з захисту навколишнього середовища вимагають від влади ввести заборону на використання феєрверків приватними особами.

Раніше Європейське агентство з навколишнього середовища повідомило, що в Європі забруднення повітря щорічно призводить до передчасної смерті близько 467 тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, у Пекіні через смог закрили рух на шести швидкісних трасах

На даний час в Пекіні діє підвищений, помаранчевий, рівень загрози забруднення повітря. Концентрація небезпечних для здоров'я дрібних твердих частинок ПМ-2,5 (PM 2,5) в китайській столиці становить 400 мікрограмів на кубічний метр. Згідно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я, щоденна безпечна норма вмісту в повітрі частинок ПМ-2,5 не повинна перевищувати 25 мікрограмів на кубічний метр.