У Кременчуці (Полтавська обл.) у комунальному парку «Міський сад» сьогодні вранці був виявлений убитим лис на прізвисько Лисман, якого утримували у вольєрі парку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на своїй сторінці в «Фейсбук» написав директор комунального підприємства «Міський сад» Віталій Дедюрін, який вранці виявив тіло тварини.

Відео дня

«Вранці прийшовши на роботу працівники Міськсаду виявили бездиханне закривавлене тіло Лисмана, який прожив у ласці та турботі більше п'яти місяців на території Міського саду. За цей короткий період до лиса звикли й встигли подружитися не лише працівники Міського саду, а й величезна кількість діточок, яких батьки приводили на прогулянку до Міського саду. Відвідування лиса стало у багатьох батьків із дітьми невід'ємною частиною прогулянок Міським садом. У всіх відвідувачів він викликав море позитивних емоцій і незабутній захват. Люди з усіх районів міста спеціально приїжджали зі своїми дітьми поспілкуватися й погодувати лиса», - написав Дедюрін.

Читайте такожЛіцензія на вбивство: як врятувати лосів у лісах України

Він зазначив, що, за висновком лікаря, тварина померла насильницькою смертю від отриманих травм і втрати крові. На грудній клітці й в області черевної порожнини було виявлено численні гематоми, крововиливи, забиті місця, відкритий перелом задньої лапи.

«То чим так не догодив Лисман? Що рухало злочинцем - Заздрість? Помста? Або просто був садистом? Таких випадків знущання над тваринами, на жаль, історія знає багато», - написав Дедюрін.

Він також повідомив, що під час детального вивчення запису камери відеоспостереження встановлено, що ймовірний злочинець проник на територію поруч із вольєром вночі. Він дочекався, поки працівник охорони піде на черговий обхід, жорстоко вбив лиса й залишив місце злочину тим же шляхом.

У поліції Кременчука повідомили, що за фактом жорстокого поводження з тваринами відкрито кримінальне провадження.