Тварин щеплюють з 3-місячного віку \ pexels.com

Планова вакцинація домашніх тварин проти сказу проводиться з 11 березня по 18 квітня на всіх 66 ділянках КП "Жилкомсервіс" у Харкові.

Читайте такожУ Кременчуці у пари кенгуру народилося дитинча (відео)

Як повідомила сьогодні начальник відділу Департаменту житлового господарства міськради Вікторія Богатир, за два дні в місті прищепили 70 собак і кішок, передає sq.com.ua. Вакцинація проводиться безкоштовно, власникам тварин потрібно сплатити лише 5 грн за довідку про щеплення.

Відео дня

"Планова вакцинація проводиться щорічно в березні-квітні для власників тварин, які проживають в багатоповерхових будинках комунальної форми власності. Другий етап стартує в травні – в цей період будуть прищеплюватися тварини, що проживають у приватному секторі. Вакцина закуповується за кошти держбюджету", - зазначила Богатир.

За словами ветфельдшера Інни Ягнюк, тварин щеплюють з 3-місячного віку. Перед щепленням вихованець повинен бути здоровий. Вакцинація проводиться препаратом українського виробництва "Рабістар", для одного щеплення використовується 1 мл ліків незалежно від ваги тварини.

"Харків'яни йдуть на щеплення активно, тому що знають, що сказ – дуже небезпечне гостре інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему і завжди закінчується летальним результатом. Тому необхідно вчасно проводити вакцинацію. Щеплення діє один рік, потім проводиться ревакцинація", - повідомила Ягнюк.

Вона зазначила, що при зараженні тварини на сказ явні ознаки можна виявити на 10-й день після інфікування. Також для хворої тварини характерні світлобоязнь і боязнь води, слинотеча і судоми.

За інформацією Департаменту житлового господарства, в рамках планової вакцинації в середньому в рік щеплять від 4 до 6 тис. тварин.