У річці Случ в ніч на 12 квітня загинуло понад 25 тис. екземплярів риби / фото  прес-служби Баранівської ОТГ

На Житомирщині масова загибель риби, яка була зафіксована минулого тижня у р. Случ в межах міста Баранівка, сталася через потрапляння хімічних речовин з р. Хомора, що бере початок у Хмельницькій області.

Відповідні результати лабораторних досліджень, які є у розпорядженні УНІАН, оприлюднила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Читайте такожУ річці Случ на Житомирщині минулого тижня загинуло понад 25 тисяч екземплярів риби (фото)

Відео дня

Згідно з результатами, спеціалісти частково опрацювали проби води з річок Хомора та Случ на Житомирщині, які були відібрані на момент загибелі риби. Зокрема, фахівці виявили низькій вміст розчиненого кисню у місцях загибелі риби, а також наявність хімічних речовин, що потрапили з річки Хомора.

Лабораторні дослідження відібраних проб тривають.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині в межах міста Баранівка у річці Случ в ніч на 12 квітня загинуло понад 25 тис. екземплярів риби. Попередньо, сума збитків від загибелі риби перевищує 14 млн грн.

В області у попередні роки вже були випадки забруднення річок Хомора та Случ. За результатами попередніх аналізів, фахівці встановили, що річка Хомора періодично забруднюється стоками зі сторони Хмельницької області.

Довідка УНІАН. Хомора – річка, яка бере початок в селі Кузьминці Хмельницької області і впадає в річку Случ.