1

Сьогодні в Харкові відкрився черговий агропромисловий форум Agroport. Вперше він відбувся в "першій столиці" до 2015 року за сприяння групи DCH Олександра Ярославського та обласної влади, а також за підтримки та участі Всесвітньої продовольчої організації ООН (FAO). З того часу проект розширив свої географічні межі, обзавівся "філіями" у Львові та Херсоні, а в Харкові щорічно збирає в першій декаді жовтня учасників зі всієї України.

Агропорт-2019 рік, за заявою його генерального менеджера Дмитра Титаренко, стане точкою відліку нового етапу в історії форуму. "Майбутнє аграрної сфери безпосередньо лежить в площині інноваційних розробок. Тому сьогодні є актуальнішим не формат періодичних експозицій та конференцій, а постійні дослідно-демонстраційні майданчики з науковою компонентою. Саме таким ми бачимо Agroport в наступні роки - передовим агроіндустріальним інноваційним парком", - розповів Титаренко.

Група DCH Олександра Ярославського в особі компанії "Екополіс-ХТЗ" підтримала ініціативу команди Agroport.

Відео дня
1

Генеральний директор DCH Real Estate&Infrastructure Данило Владов підписав від імені DCH меморандум про стратегічне співробітництво інноваційного парку "Екополіс-ХТЗ" з майбутнім агроіндустріальним парком Agrihub від Agroport. Як повідомлялося раніше, Олександр Ярославський планує інвестувати в "Екополіс-ХТЗ" понад $1 мільярд протягом найближчих 10 років. В рамках інноваційного парку функціонуватимуть індустріальний, логістичний, комерційний, освітній і науковий кластери, до яких тепер додасться та агротехнологічний Agrihub.

1

Олена Дерев'янко, віце-президент DCH, на відкритті форуму Agroport-2019 зазначила: "Нові економічні реалії та технологічний прогрес вимагає адекватних підходів і форматів комунікації сторін, зацікавлених у розвитку українського агропромислового комплексу. Тому ми вітаємо і підтримуємо ініціативу трансформувати Agroport в інноваційний агроіндустріальний парк. Свого часу Олександр Владиленович Ярославський і група DCH надали Харкову серйозний стимул для економічного розвитку, створивши інфраструктуру Євро-2012, включаючи сучасний харківський аеропорт. Зараз ми займаємося створенням екосистеми стимулювання інноваційної та інвестиційної активності на рідній Харківщині. Agroport у своїй харківської частини просто переїжджає з аеропорту на легендарний ХТЗ".

1

Довідка

Agroport проводиться в Україні з 2015 року. Вперше відбувся у Міжнародному аеропорту "Харків" групи DCH Олександра Ярославського і традиційно підтримується DCH. Форум є комплексним і складається з виставки техніки та технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. Тематика заходів традиційно відповідає пріоритетам Всесвітньої продовольчої організації ООН (FAO). З 2016 АГРОПОРТ об'єднав фермерів всій Україні й проводиться у форматі Захід-Схід.

DCH – одна з найбільших українських багатопрофільних корпорацій. Власник і президент - Олександр Ярославський, один з найбільш відомих бізнесменів України. Ключові напрямки діяльності DCН: фінанси, промисловість, видобуток корисних копалин, транспорт, девелопмент, виробництво будматеріалів, готельний бізнес та ін. Серед українських активів DCH: Харківський тракторний завод, рудник "Суха балка" (Кривий Ріг), Дніпровський металургійний завод (ДМЗ), страхова компанія "ІНГО Україна", Міжнародний аеропорт "Харків", УГДК, готель Kharkiv Palace Hotel 5*, мережа ТРЦ "Караван Megastore", регбійний клуб "Олімп" та ін. Інвестиції Олександра Ярославського в економіку Харківського регіону перевищили 1 мільярд доларів, включаючи вкладення в програму підготовки інфраструктури Харкова до Євро-2012 (будівництво аеропорту, стадіону, першого в місті 5* готелю й інших критеріальних для УЄФА об'єктів).