Ілюстрація REUTERS

Лібералізація українського ринку землі з прийняттям відповідного закону дозволить Україні перейти від феодалізму до ринкових відносин, вважає прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте також"Слуга народу" обіцяє внести поправку про заборону продажу землі іноземцям

Про це він сказав, коментуючи ухвалення в першому читанні законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" №2178-10, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Відео дня

"13 листопада - день, який увійде в історію України. Народні депутати проголосували за лібералізацію українського ринку землі. Закінчується епоха, де народу - мораторій, а "своїм людям" - все", - цитує Гончарука прес-служба Кабінету міністрів.

"Нарешті ми можемо здійснити перехід від феодалізму до реальних ринкових відносин як повноцінна, розвинена країна. Українці мають право вільно розпоряджатися своїм майном", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада схвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", рекомендований профільним комітетом, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Наприкінці грудня 2018 року Верховна Рада подовжила чинний з 2001 року в Україні мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2020 року.

Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щорічно приносити українській економіці додатково від 700 мільйонів до 1,5 мільярда доларів.