Громади отримають госземлю після прийняття законів про дерегуляцію земельних відносин / УНІАН

Об'єднані громади зможуть отримати додатково 3 мільйони гектарів державних земель в 2020 році, коли буде завершена інвентаризація сільгоспземель і прийняті закони про дерегуляцію земельних відносин та продаж земельних прав через аукціони.

Читайте такожУ Зеленського розповіли, які внесуть зміни у земельний закон

Про це у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Відео дня

"Громади вже отримали у своє розпорядження 1,7 мільйона га земель сільгосппризначення у своє розпорядження. І прийняття цих законопроектів дозволить їм передати ще додатково 3 мільйони га земель сільгосппризначення, перерахунку на цифри це становить близько 10 мільярдів доларів", - написав заступник міністра.

Він додав, що громади зможуть передавати землі в оренду через аукціони, що може формувати для них надходження близько 15-20 мільярдів гривень щорічно.

"Це дійсно дуже значний ресурс наповнення місцевих бюджетів, створення добробуту на сільських територіях", - підкреслив Висоцький.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні комплексний законопроект щодо дерегуляції у сфері земельних відносин (№ 2194), що містить понад 100 статей – зокрема, про передачу держземель громадам і перегляд повноважень Геокадастру.

Також 14 листопада Рада прийняла в першому читанні законопроект про оренду та продаж державних та комунальних земель через електронні аукціони (№ 2195).