Ілюстрація REUTERS

Україна увійшла в ТОП-3 імпортерів турецьких томатів за підсумками 2019 року, закупивши у Туреччині цих овочів минулого року на 30 млн дол.

Читайте такожУкраїна в 2019 році збільшила імпорт картоплі в 43 рази

Про це повідомляє прес-служба аналітичної платформи EastFruit з посиланням на звіт Асоціації експортерів Південно-Східній Анатолії.

Відео дня

Відзначається, що в 2019 році лідером за обсягом імпорту томатів з Туреччини стала Росія, яка минулого року закупила цієї продукції на суму понад 86 млн дол.

"У ТОП-3 імпортерів турецьких томатів, поряд з РФ, також увійшли Румунія (обсяг закупівель понад 36 млн дол.) і Україна (близько 30 млн дол.)", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що Туреччина є лідером з постачання тепличних огірків і томатів до України в зимовий період. Зокрема, на частку турецьких постачальників припадає до 80% всього обсягу імпорту цих овочів на український ринок.

Як повідомляв УНІАН, за даними Української плодоовочевої асоціації, Україна в першій половині 2019 року збільшила імпорт томатів на 15% - до рекордних 55 тис. тонн.

Овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже в два рази - до 56,6 грн. Урожай овочів в 2018 році становив 9,4 млн тонн.