Ілюстрація REUTERS

Українські тепличні огірки на внутрішньому ринку подешевшали з початку першого тижня лютого на 23%.

Читайте такожУкраїна в 2019 році збільшила імпорт картоплі в 43 рази

Про це повідомляє прес-служба аналітичної платформи Eastfruit.

Відео дня

Згідно з повідомленням, це пов'язано з початком збору тепличного огірка нового обороту.

"На сьогодні урожай збирають в тепличних комбінатах центрального, східного та південного регіонів країни, але вже у другій половині лютого збирання розпочнеться і в західному регіоні України", - сказано в повідомленні.

Зараз продажу тепличних огірків місцевого виробництва ведуться невеликими партіями. За прогнозами експертів, великооптові партії товару надійдуть на ринок вже з наступного тижня.

При цьому місцеві комбінати починали реалізацію своєї продукції з досить високих цін – ще в понеділок, 3 лютого, ціни на українські огірки озвучувалися в діапазоні 90-100 гривень/кілограм, що в середньому на 32% дорожче, ніж на початку сезону минулого року.

"Але, на даний момент ціни на місцеві огірки вже знизилися до рівня цін за аналогічний період 2019 року, і озвучуються в діапазоні 70-75 гривень/кілограм. Зокрема, лише з початку тижня українські огірки подешевшали в середньому на 23%", - наголошується в повідомленні.

Таке різке зниження цін на тепличні огірки в самому початку сезону, на думку представників тепличної галузі, пов'язана з присутністю на ринку порівняно недорогих імпортних овочів, а також сильною конкуренцією між місцевими тепличними комбінатами.

Як повідомляв УНІАН, Україна увійшла до ТОП-3 імпортерів турецьких томатів за підсумками 2019 року, закупивши у Туреччині цих овочів у минулому році на 30 мільйонів доларів.

За даними аналітиків Eastfruit, Туреччина є лідером з постачання тепличних огірків і томатів в Україну в зимовий період – на частку турецьких постачальників припадає до 80% всього обсягу імпорту цих овочів на український ринок.