Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні відкрив доступ до реєстрів органічної продукції, про що у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожНові правила маркування продуктів запрацювали в Україні: що зміниться

«Уряд відкриває реєстри органічної продукції. Відтепер люди з телефону або комп'ютера зможуть перевірити справжність продукту, а також дійсність маркування «органічна продукція», - написав він.

Відео дня

За словами прем'єра, споживачі натуральної продукції отримають розширену достовірну інформацію про виробників органічної продукції, органи сертифікації, наявність органічного насіння і садивного матеріалу.

«Цими базами даних зможуть користуватися всі учасники ринку для здійснення своєї господарської діяльності», - додав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2019 року Кабінет міністрів України встановив детальні правила господарської діяльності у сфері органічного виробництва в Україні. Нові правила дозволять знизити рівень забруднення атмосферного повітря, води і земель агрохімікатами, пестицидами та відходами тваринництва, а також сформувати якісні умови утримання деяких видів тварин.

2 серпня 2019 року в Україні набув чинності закон про основні засади та вимоги до органічного виробництва.