Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України встановив детальні правила господарської діяльності у сфері органічного виробництва в Україні, повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте також"Чисті" продукти. Чи стануть вони доступними для українців

"23 жовтня Кабінет міністрів встановив детальні правила господарської діяльності у сфері органічного виробництва в Україні. Відповідна постанова сприятиме формуванню ефективної державної політики у сфері органічного виробництва в Україні", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, урядова постанова встановлює детальні правила щодо органічного рослинництва, тваринництва, в тому числі, специфічні вимоги до органічного птахівництва і бджільництва, а також грибництва, аквакультури, виробництва органічних морських водоростей, органічних харчових продуктів та кормів, заготівлі органічних об'єктів рослинності. Крім того, були встановлені особливості застосування винятків, ведення паралельного і одночасного виробництва, зберігання, перевезення та маркування окремих видів органічної продукції.

У прес-службі зазначили, що метою постанови є забезпечення належного та ефективного функціонування ринку органічної продукції, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності у сфері виробництва та обігу органічних продуктів.

За даними відомства, нові правила ведення господарської діяльності у сфері органічного виробництва дозволять знизити рівень забруднення атмосферного повітря, води і земель агрохімікатами, пестицидами та відходами тваринництва, а також сформувати якісні умови утримання деяких видів тварин.

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня в Україні набув чинності закон про основні засади та вимоги до органічного виробництва.