Спирт в Україні найближчим часом дорожчати не буде / trademaster.ua

Державне підприємство "Укрспирт" не підійматиме ціни на спирт в умовах карантину, попри сезонне подорожчання сировини.

Читайте також"Укрспирт" готовий забезпечити спиртом медустанови України

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Відео дня

"Наша основна сировина - це кукурудза і пшениця. Його вистачає, щоправда, збільшується ціна – зокрема, на кукурудзу. Це щорічна практика навесні, тут немає нічого надприродного. Але ми в "Укрспирті" прийняли рішення, що не будемо збільшувати ціни на спирт, тому що зараз взагалі не час для цього. Ми працюємо за тими ж цінами, що були та місяць тому, і два місяці, і півроку", - наводяться в повідомленні слова в. о. глави держпідприємства Сергія Блескуна.

Зазначається, що сукупна потужність всіх діючих на цей час заводів "Укрспирту" - 26 тисяч декалітрів на добу.

"Цього обсягу достатньо, щоб задовольнити потреби країни в спирті", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня Кабінет міністрів України прийняв рішення до 1 червня заборонити експорт етилового спирту.

Раніше держпідприємство "Укрспирт" додатково запустило роботу 4 заводів з-за підвищеного попиту на спирт на тлі поширення коронавірусу в Україні. Крім того, підприємство повідомило про готовність забезпечити спиртом медичні установи України.

Крім того, "Укрспирт" висловив готовність постачати сировину українського алкогольного холдингу Global Spirits, який має намір перепрофілювати свої потужності для боротьби з епідемією коронавірусу і виробляти дезінфектори та санітайзери.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі України.

Уряд почав приватизацію держпідприємства "Укрспирт", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлено 41 завод підприємства.

Читайте також: