Фото УНИАН

Шість українських підприємств у грудні-січні почали експортувати сухе молоко, молочну сироватку і сир до Китаю, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.

«Продуктова лінійка, спрямована на експорт, представлена сухим молоком, молочною сироваткою і сиром. Йдеться про дочірнє підприємство «Старокостянтинівський молочний завод», «Баштанський сирзавод», «Літинський молокозавод», «Таращамолоко», «Терра Фуд», «Агропродекспорт», - написав Павленко.

Згідно з повідомленням, чотири з перерахованих підприємств почали активні поставки в грудні 2015 року, ще два – у січні поточного року.

Відео дня

«Компетентні органи Китаю та України провели велику роботу для того, щоб відкрити вихід для українських молочників на китайський ринок. Ринок молочної продукції Китаю має великий потенціал. І ми пишаємося тим, що експерти із сертифікації і ветеринарного нагляду Китайської Народної Республіки високо оцінили якість вітчизняної молочної продукції. Робота з розширення ринків збуту для української сільськогосподарської продукції продовжуватиметься», - написав міністр.

Читайте такожЄврокомісія надала 10 українським виробникам "молочки" доступ на ринок ЄС

Як повідомляв УНІАН, з 23 вересня 2015 року 18 українських виробників молочної продукції отримали дозволи на експорт до Китаю. Серед них такі великі компанії, як «Мілкіленд», «Укрпродукт», «Молочний альянс», «Дубномолоко», «Терра Фуд», «Техмолпром».