Ілюстрація REUTERS

Державна служба геології і надр (Госгеонедр) планує розглянути питання продовження 39 спеціальних дозволів на користування надрами найбільшої державної компанії "Укргазвидобування".

Читайте такожДержгеонадр виставить на аукціони 44 нафтогазоносних ділянки

Про це повідомляється на сайті Держгеонадр.

Відео дня

Також планується надати та продовжити ще 17 ліцензій для 9 інших компаній.

"У Державній службі геології та надр України відбулося засідання Комісії з питань надрокористування, на якому Комісія рекомендувала надати відомству і продовжити 56 дозвільних документів для більш ніж 10 компаній", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укргазвидобування" зупинила видобуток на родовищі в Харківській області через затримки з видачею ліцензії.

Компанія неодноразово звертала увагу на те, що Держгеонадр поки не прийняла рішення щодо 39 спецдозволів "Укргазвидобування".

Довідка УНІАН. За підсумками 2017 року "Укргазвидобування" збільшила видобуток газу на 4,8% - до 15,25 мільярда кубометрів. У 2018 році компанія планує видобути 16-16,5 мільярда кубометрів.

"Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять 4 газопромислових управління "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харківгазвидобування" і "Львівгазвидобування". 100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".