Ілюстрація REUTERS

Новий контракт з головою правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» передбачатиме ринкову зарплату, а також ряд завдань, серед яких збільшення видобутку вітчизняного газу, відокремлення ГТС від НАК, пошук партнера для транзиту газу і продовження транзиту російського газу з 2020 року.

Читайте такожЗМІ дізналися, скільки мільйонів наглядова рада "Нафтогазу" пропонує платити Коболєву

Про це під час свого робочого візиту до Вінницької області заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

«Це має бути не захмарна заробітна плата, а реальна ринкова заробітна плата аналогічних компаній Європи. Там повинні бути визначені дуже конкретні завдання для менеджменту компанії», - сказав він.

Перераховуючи завдання, прем'єр назвав збільшення видобутку вітчизняного газу, відділення газотранспортної системи від НАК, пошук міжнародного партнера для транзиту газу, продовження транзиту російського газу з 20 січня наступного року, а також розв‘язання ряду «системних проблем» всередині «Нафтогазу».

Як повідомляв УНІАН, 6 березня на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що контракт з Андрієм Коболєвим, який закінчується 22 березня, не буде продовжено, а з 23 березня буде оголошено відкритий і публічний конкурс з участю міжнародних партнерів на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».