Ілюстрація REUTERS

Тариф на електроенергію для населення в Україні майже в чотири рази нижчий, ніж у сусідніх країнах Європи і становить 1,28 грн за 1 кВт-год.

Читайте такожУкраїнці заборгували за електроенергію майже 34 мільярди

Відповідний порівняльний звіт опублікувала на своєму сайті Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Відео дня

Згідно з оприлюдненою інформаціэю, тариф на електричну енергію для населення в Україні становить 1,28 грн за кВт-год, жителі сусідньої Чехії платять в п'ять разів більше, а саме 6,8 грн за кВт-год, жителі Словаччини – 5,84 грн за кВт-год (в 4,5 раза), Польщі – 4,86 грн за кВт-год (в 3,5 раза), Румунії – 4,21 грн за кВт-год (в 3,5 раза більше).

При цьому наголошується, що середньомісячне споживання електроенергії в Україні становить 164 кВт-год, що майже в два рази менше, ніж у країнах ЄС (304 кВт-год).

Також наголошується, що показник перерв в енергопостачанні в 2018 році в Україні вищий, ніж у зазначених країнах, зокрема, наприклад, планові відключення в Україні в три рази довші і становлять 455 хвилин.

Водночас, тривалість позапланових відключень в нашій країні в шість разів більша, ніж у ЄС - 696 хвилин і 102 хвилини, відповідно.

фото facebook/nerc.gov.ua
фото facebook/nerc.gov.ua
фото facebook/nerc.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, українські споживачі в 2018 році отримали понад 2,3 млн грн компенсації за перерви в постачанні електричної енергії, що перевищують межі встановлених тимчасовим лімітом, що у 18 разів більше суми компенсації за 2017 рік – 117 тис. грн.