Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 червня знижує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 7,9% порівняно з травнем - до 6963,6 грн з 7558 грн за тис. кубометрів, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожЦіна на газ для українців буде різною: де платитимуть найбільше (інфографіка)

Згідно з повідомленням, при цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 червня буде знижене на 7,6% - до 7707,6 грн з 8337 грн за тис. кубометрів газу.

Відео дня

Як зазначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційован залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Якщо покупець не має заборгованості перед «Нафтогазом» або купуватиме не менш як 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна. У всіх інших випадках застосовується вища ціна.

Всі ціни вказано з урахуванням ПДВ.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів і «Нафтогаз» погодили зменшення регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень поточного року до 8,247 тис. грн за тис. куб. м з 8,55 тис грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.