В Україні запускають новий ринок електроенергії / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), внесла зміни в ліцензію Оператора Об'єднаної енергосистеми України - державної компанії «Укренерго», що дозволить держкомпанії продовжити роботу на новому ринку електроенергії з 1 липня за наявною ліцензією до завершення сертифікації компанії, як оператор системи передачі (ОСП).

Читайте такожСвітовий банк рекомендує перенести запуск ринку електроенергії в Україні

Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні сьогодні.

Відео дня

Голова нацкомісії Оксана Кривенко зазначила, що проект рішення про внесення змін в ліцензію на передачу електричної енергії держкомпанії «Укренерго» пройшов всі необхідні процедури узгодження. Протягом встановленого періоду приймалися зауваження та пропозиції, а також було проведено відкрите обговорення.

Проект рішення було схвалено Антимонопольним комітетом України.

Як повідомляв УНІАН, раніше член НКРЕКП Олександр Формагей повідомляв, що Нацкомісія має намір внести необхідні зміни в ліцензію "Укренерго", щоб компанія могла працювати за нею після впровадження нової моделі ринку 1 липня 2019 року до завершення сертифікації компанії.

Тоді ж Формагей зазначав, що сертифікація "Укренерго" затримується, і компанія не зможе отримати нову ліцензію до старту нової моделі ринку. Затвердивши зміни до ліцензії, регулятор надасть можливість "Укренерго" працювати за старою ліцензією до завершення процедури сертифікації.

Перші торги електроенергією в новоутворених сегментах ринку повинні стартувати в Україні 1 липня 2019 року.