Юридична компанія також повинна буде супроводжувати випуск єврооблігацій / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» оголосила тендер на закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із забезпеченням захисту інтересів компанії в міжнародних судах, арбітражах з усіх питань, а також у відносинах з іншими компаніями в процесі зовнішньоекономічної діяльності НАК, з очікуваною вартістю 30 млн грн.

Читайте такожРахункова палата почала аудит "Нафтогазу"

«НАК «Нафтогаз України» запрошує всіх зацікавлених взяти участь у відкритих торгах на закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із забезпеченням захисту інтересів компанії в іноземних юрисдикціях, в тому числі в іноземних державних органах, установах, іноземних або міжнародних судах, арбітражах», - сказано в повідомленні компанії.

Відео дня

Переможці тендеру також будуть відповідати за захист інтересів компанії у відносинах з іншими юридичними та фізичними особами з усіх питань, що виникають у процесі її зовнішньоекономічної діяльності.

«Очікувана вартість закупівлі послуг становить 30 млн грн. Термін надання послуг - 12 місяців з дати укладення договору», - повідомили в «Нафтогазі».

При цьому в компанії зазначили, що основними завданнями, які повинні бути реалізовані, є представлення інтересів компанії під час зустрічей і переговорів, письмові та усні консультації, рекомендації юристів, підготовка проектів договорів та представлення інтересів компанії під час вирішення спорів у судах.

Крім того, юридична компанія також буде супроводжувати випуск єврооблігацій, розміщення цінних паперів та отримання кредитів.

Як повідомляв УНІАН, голова правління «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив про готовність компанії вже в липні вийти на ринок єврооблігацій.

У квітні 2019 року «Нафтогаз України» уклав контракт з норвезькою компанією «Wikborg Rein Advokatfirma AS» на надання юридичних послуг із захисту інтересів України в судових спорах проти російського «Газпрому» на суму 14 млн євро. Згідно з угодою, термін надання юридичних послуг - до кінця 2019 року. "Нафтогаз" співпрацює з компанією з 2014 року.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.