фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова до виходу на ринок єврооблігацій наступного тижня, що дозволить залучити кошти під закачування газу до сховищ і виплатити дивіденди уряду.

Читайте такожУкраїна отримала кошти від євробондів на 1 мільярд євро

Як повідомив журналістам глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, для виходу на ринок зовнішніх запозичень компанії необхідний дозвіл уряду.

Відео дня

"У нас все готово для виходу на ринок наступного тижня. У нас є великі міжнародні банки, які готові вкладати у цей випуск суттєві кошти. Це суми понад 100 мільйонів доларів", - сказав Коболєв.

Він зазначив, що залучення коштів дозволить закачати достатню кількість газу до сховищ і виплатити уряду дивіденди.

"Відповідно, у нас є велика ймовірність, що ми це будемо робити, але для цього нам треба дозвіл, потім ми залучаємо гроші та потім виконуємо всі завдання, які перед нами ставить акціонер: закачуємо газ і проходимо спокійно зиму і виплачуємо дивіденди", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив, що компанія планує повернутися до питання розміщення єврооблігацій після закінчення виборів.

Кошти, отримані від розміщення облігацій, компанія може спрямувати на закупівлю газу для підготовки країни до можливого сценарію, при якому Росія після завершення чинного контракту з 2020 року припинить транзит газу через Україну.

У листопаді 2018 року "Нафтогаз" відклав випуск єврооблігацій через нестабільність ринку та високу потенційну вартість залучення коштів.

22 жовтня минулого року Коболєв заявляв, що компанія планує випуск єврооблігацій на суму 0,5-1 мільярд доларів. За його словами, метою залучення єврооблігацій є фінансова збалансованість компанії, в тому числі погашення кредитів.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.