Ілюстрація REUTERS

Господарський суд Києва постановив стягнути з оператора ринку нафтопродуктів «Альянс Холдинг», який є власником мереж АЗС під брендом Shell, штраф у розмірі 80,039 млн грн за порушення антимонопольного законодавства під час формування роздрібних цін на пальне в 2013-2016 роках.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, чи чекати українцям паливної кризи через нові міта щодо РФ

Про це повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень.

Відео дня

Таким чином суд зобов'язав компанію «Альянс Холдинг» виплатити на користь Антимонопольного комітету України 39,7 млн грн штрафу за неконкурентні дії на ринку, 39,7 млн грн пені за несвоєчасну його сплату та 616 тис. грн судового збору.

Компанія має право подати апеляцію протягом 20 денного терміну з дня опублікування.

Судове рішення набирає чинності в разі його оскарження не в зазначений термін.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2016 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував операторів ринку нафтопродуктів, які є власниками мереж АЗС під брендом ОККО, "Паралель", WOG, AMIC, SOCAR, Shell, на загальну суму 204,3 млн грн за узгоджені дії під час формування роздрібних цін на пальне в 2013-2016 роках.

Під час розслідування було встановлено, що з січня 2013 року - за січень 2016 року відповідачі одночасно або майже одночасно (з інтервалом у кілька днів) міняли роздрібні ціни реалізації бензину марки А-95 і дизельного пального шляхом зазначення цих цін на інформаційному табло на стаціонарних АЗС.