Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту зросли на 7,7% після посилення напруженості на Близькому Сході, що стало найбільшим показником за останні місяці.

Читайте такожСвітовий стрибок цін на нафту: експерт оцінив, на скільки подорожчають нафтопродукти

Про це повідомляє LIGA.net.

Відео дня

"Вартість бареля листопадової нафти Brent 20 вересня до 10:53 за Києвом становила 64,94 долара (+0,84%). Барель листопадової нафти WTI торгується по 58,84 долара (+1,12%)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що різкий стрибок цін стався після того, як очолювана Саудівською Аравією коаліція почала військову операцію на північ від портового міста Ємен в Ходейлі. В результаті, як стверджує Ер-Ріяд, було знищено чотири майданчики, з яких запускалися бойові безпілотники, які атакували об'єкти державної нафтової компанії Saudi Aramco.

"Трейдери хеджують нафтові контракти, оскільки побоюються, що початкові оцінки тривалості ремонту (на пошкоджених об'єктах в Саудівській Аравії) були занижені", - сказав Стівен Іннес, ринковий аналітик AxiTrader по Азіатсько-Тихоокеанському регіону.

Після суботніх атак єменських повстанців-хуситів на об'єкти Saudi Aramco, видобуток нафти в Саудівській Аравії скоротився майже вдвічі. Саудівський міністр енергетики пообіцяв відновити видобуток до кінця вересня і довести до 12 мільйонів барелів/доба до кінця листопада.

В організації нападу США і Саудівська Аравія звинувачують Іран. Тегеран свою причетність заперечує.