Анджей Дуда і Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп і його польський колега Анджей Дуда обговорили можливість перешкодити реалізації проекту газопроводу "Північний потік - 2", який повинен зв'язати Росію і Німеччину по дну Балтійського моря.

Про це йдеться в оприлюдненій в понеділок, 23 вересня, заяві заступника прес-секретаря Білого дому Хогана Гідлі, пише DW.

"Обидва президенти погодилися, що "Північний потік - 2" - загроза енергетичній безпеці Європи, і обговорили, як краще зупинити цей проект", - підкреслюється в документі. Заяву зроблено за підсумками зустрічі двох лідерів у Нью-Йорку, де проходить засідання Генасамблеї ООН.

Відео дня

Читайте такожГолова Бундестагу розкритикував політику ФРН через "Північний потік - 2"

Як випливає з документа, президенти підписали спільну декларацію про розвиток співробітництва у сфері оборони. Крім того, Трамп відзначив "значний прогрес", досягнутий за "угодою про спільне базування з Польщею".

Лідери обох країн обговорили, як ще більше зміцнити "і без того міцне партнерство в галузі оборони, безпеки і енергетики". Нарешті, Трамп поінформував Дуду, що розрахує в найближчі тижні оголосити про прийняття Польщі до Програми безвізового в'їзду.