Ілюстрація REUTERS

Група компаній "Нафтогаз" за шість місяців 2019 року отримала чистий прибуток у розмірі 24,7 мільярда гривень, що майже у два рази більше результату за шість місяців 2018 року.

Читайте такожКоболєв назвавши тарифи на транзит російського газу

Про це повідомила прес-служба компанії НАК "Нафтогаз України".

Відео дня

"За 6 місяців 2019 група отримала чистий прибуток у розмірі 24,7 мільярда гривень, що майже у два рази більше результату 6 місяців 2018 року", - йдеться в повідомленні.

У компанії також повідомили, що прибуток до оподаткування за 6 місяців 2019 року склала 31,9 мільярда гривень, що на 79% перевищує результат 6 місяців 2018 року.

"Група досягла такого показника в основному шляхом покращення фінансового результату сегментів "Інтегрований газовий бізнес" і "Транзит природного газу" (результат сегмента являє собою операційну прибуток/(збиток), до якого додається ефект операційних курсових різниць)", - зазначили в компанії.

У "Нафтогазі" пояснили, що на зменшення прибутку до оподаткування у 2018 році вплинуло визнання 4,8 мільярда гривень видатків на компенсацію ПДВ за рішенням Арбітражу щодо транзиту природного газу.

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз" у 2018 році скоротив чистий прибуток на 64% - до 13,6 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.